Преса за коса – откъде и каква?

22910

Пресата за коса е уред, който със сигурност присъства в дома на всяка жена и момиче. Това е един от най-използваните електрически уреди и с право е толкова популярен. Независимо дали искате права и гладка коса или пък мислите да заложите на прекрасни, ефирни къдрици – това приспособление ще ви помогне да постигнете желания ефект.

Разбира се, за всичко това може да се погрижи една обикновена преса за изправяне, но повечето дами са наясно, че на пазара могат да намерят и редица други преси за коса, чрез които да разнообразяват често и ефектно визията си.

Промоции на преси за коса

Топ 5 преси за коса

Модел Мнение (0-5)
Remington Shine Therapy S8500 5
Remington S7710 4,7
Rowenta Optiliss Keratin Shine Elite SF 122D0 4,7
Philips HP8361/00 4,5
Babyliss I – Pro ST389E 4,4

Видове преси за коса

 • Преси за изправяне – тези преси обикновено, са най-търсени, тъй като са практични и функционални. С една такава преса можете, както да изправяте косата си, така и да създавате уникални къдрици, напомнящи на ефекта при употребата на маша за коса.
 • Ретро преси – с помощта на ретро пресата можете да се сдобиете с невероятни и стилни ретро вълни. Тези преси също са доста разпространени и много се харесват на дамите, най-вече заради факта, че прическата ви става обемна и красива, без да полагате особени усилия.
 • Преси за обем – тук става въпрос за така наречените преси за вафлички, чрез които можете да създавате обем в корените на косата и след това да я обработвате както сте решили.

Днес ще се опитаме да ви бъдем полезни, като подробно разгледаме пресите за изправяне. Ще ви запознаем с техните характеристики, с особеностите при използването им и с някои от най-добрите модели.

Преди да започнем обаче, трябва да обърнем внимание на това, защо е толкова важно пресата ви за коса да бъде много добра и щадяща. Когато избирате такъв уред, се стремете да намерите наистина най-добрия. Възможно е да е с по-висока цена, но тя определено ще си струва. Не пестете пари, когато става дума за здравето на вашата коса, особено ако имате намерение да използвате пресата често. Независимо колко е добра, една преса от двадесетина лева никога няма да може да се сравни с качествата на по-скъпите и професионални преси. Именно от тези качества зависи състоянието на косата ви след продължителното третиране.

Промоции на преси за коса

Характеристики на пресите за коса

 • На първо място, като основна и най-важна характеристика са плочите на самата преса. Тяхното покритие играе голяма роля, както за изправянето, така и за запазването на косъма. Счита се, че най-подходящи за ежедневна употреба са пресите с керамични плочи, тъй като те се нагряват равномерно и изправянето става бързо. Тук е момента са споменем, че има разлика между преси с керамични плочи и преси с керамично покритие на плочите, за това обърнете специално внимание. При вторите има много по-голям риск от изтъркване или износване на покритието. Ще срещнете и титаниеви плочи, които нагряват за секунди и ви даряват с дълготраен ефект, но професионалистите твърдят, че не е препоръчителна честата им употреба. При пресите с турмалинови плочи, пък, се неутрализират отрицателните йони по време на процедурата, а като резултат получавате неотразимо гладка коса.
 • Второ, трябва да обърнете внимание на температурата, която пресата е способна да качи и също, дали има дисплей и регулатор. С тяхна помощ спокойно ще можете да настройвате пресата си по ваше желание.
 • Хубаво е да проверите дали кабела е въртящ и каква е дължината му. Разбира се, това са фактори, които сами може да прецените колко важни са за вас и дали са приоритети при закупуването на уреда.
 • Дизайнът също е от значение. По-широките преси, например, почти не могат да се използват за къдрене. Ако смятате, че искате да имате и възможност да си направите къдрици, търсете по-тясна преса – с около 3 см широчина на плочата. Допълнителен бонус ще е ако е със заоблени ъгли. Това изключително много ще улесни правенето на каквито и да са извивки.
 • Ще попаднете на огромно разнообразие от преси със страхотни екстри, които понякога биха били от голяма полза. Например, преси с йонен генератор, преси с вградени четчици за по-ефективно и бързо изправяне, или пък такива, които са напълно обезопасени и при работа с тях няма как да се изгорите. Решете вие на какво държите и ще го намерите.

Преса за коса с пара

Пресата за коса с пара е разновидност вид преса за изправяне. Характерното за тази преса е по-специфичният й начин на работа. При нея се използва технологията за изправяне чрез пара, чиято идея е да минимизира негативните ефекти от топлинната обработка на косъма.

За да изберете най-добрата преса за коса с пара, обърнете внимание на следните особености:

 1. Има ли пресата система за деминерализация на самата пара?

Подобна система би предотвратила появата на котлен камък в резервоара на пресата и съответно ще увеличи живота й.

 1. Разполага ли конкретния модел със степени на нагряване?

Степените на нагряване биха ви били от полза, когато желаете да изпробвате различни техники при стилизирането на кичурите.

 1. Има ли гребенчета?

Гребенчетата по ръба на плочите спомагат изключително много за по-лесното разресване и изправяне на косата.

 1. Какви са самите плочи?

Най-добре е да търсите преса с керамични анодизирани плочи. Те осигуряват доста по-плътен контакт с косата и я правят бляскава и гладка.

Ако сте решили да си купувате преса за коса с пара, вижте тези два модела: MYDOMO BWT-B41 и Beper 40.920.

Приключваме с характеристиките и особеностите на видовете преси за коса за изправяне, за да може да преминем към няколко полезни съвета, относно правилната употреба на пресите за изправяне.

Как се ползва пресата за коса

 • Никога не използвайте пресата си на мокра или дори влажна коса, освен ако не е споменато в описанието на продукта, че има такава опция. Високата температура силно ще увреди уязвимия влажен косъм и неизбежно ще доведе до сухи и накъсани краища.
 • Снабдете се с продукти, предпазващи от топлинна обработка. Серум, масло или олио – каквото и да изберете ще ви осигури поне някакъв вид защита срещу високите градуси.
 • Старайте се да не настройвате пресата си на максимум. Косата ви ще се изправи и на по-ниски градуси, ако правилно и бавно минавате всеки кичур.
 • В случай, че бързате и ви се налага все пак да се възползвате от максималната мощност на вашата преса – не повтаряйте кичурите.
 • Разресвайте добре косата си преди да започнете с изправянето.
 • Разделяйте косата си на сектори и я изправяйте внимателно без да я заплитате. Пресата трябва да се плъзга равномерно и спокойно.
 • Никога не задържайте продължително пресата само върху един сноп коса.

И така, стигнахме и до очаквания топ 5 на най-добрите преси за коса. Разгледайте ги и ги проучете внимателно. Преценете коя ще отговаря най-много на вашите нужди и не се колебайте да инвестирате в нея. Косата ви и вие самите ще останете доволни.

Най-добрите преси за коса през 2020г.

 1. Remington Shine Therapy S8500

Евтина и качествена преса за коса Remington Shine Therapy S8500Този страхотен модел на Remington загрява само за 15 секунди, освен това можете да регулирате температурата между 150 – 230 градуса. LCD дисплея индикира настроените градуси, а кабелът е дълъг 1.8 м. Уникалното при тази преса е че плочите са обработени с Мароканско арганово масло и витамин Е, които се освобождават по време на изправянето и даряват на косата ви двойно повече блясък. Благодарение на Shine Therapy косата ви ще изглежда здрава, блестяща и гладка за дълго време. Пресата има опция за автоматично изключване след 1 час. Предлага се в бял или зелен цвят за около 120 лева.
Виж детайли и цена

 1. Remington S7710

Качествена преса за коса Remington-S7710С този вариант, производителите на Remington са заложили на йонизиращия ефект, като благодарение на вградения йонен генератор, върху косата ви се освобождават милиони йони с всяко движение. Това ви гарантира перфектно изправяне и намаляване на стърчащите краища. Пресата е в готовност за работа след 15 секунди, както при предния модел и кабела е достатъчно дълъг и въртящ. Плочите са с керамично покритие и турмалин. Моделът разполага с дигитален дисплей, чрез който можете да регулирате температурата в девет степени, според желанието си. Има функция за запаметяване на настройките и се предлага в син цвят. Цената на пресата е 85 лева.
Виж детайли и цена

 1. Rowenta Optiliss Keratin Shine Elite SF 122D0

Хубава преса за коса Ровента Оптилис Плочите на тази преса са керамични и мобилни, което означава, че реагират лесно на всяко движение – изправяне и къдрене. Освен това, свалящите се плочи позволяват кератинова и турмалинова терапия – съчетание, от което косата ви винаги има нужда. Кабелът на пресата е 2.5 м, което много би улеснило работата ви където и да се налага да я ползвате.

Температурата е регулируема, а цветовете, в които можете да  намерите уреда са черен и розов. Цена – около 60 лева.
Виж детайли и цена

 1. Philips HP8361/00

Този чудесен модел на Philips можете да използвате също след 15 секунди, а дължината на кабела е 2.5 м. Керамичните плочи на пресата са с кератин, което осигурява гладко придвижване. Самите пластини имат леко вибрираща функция за по-лесно и приятно изправяне. LCD дисплея показва избраната от вас температура, а също така има и индикатор за режим „готовност за работа“. С тази преса можете да очаквате само професионални резултати. Цената й е около 130 лева.

 1. Babyliss I – Pro ST389E

Преса за коса Babyliss - евтина и качественаПредлагаме ви и един също доста добър модел, подходящ за употреба и на влажна коса. Нагрява почти мигновено, а плочите са с мощно и издържливо керамично покритие. Пресата разполага с йонизираща функция и с 6 степени на нагряване. Към самите плочи има прикрепени гребенчета, които улесняват изправянето и то става лесно, бързо и качествено. Бутонът за защита и блокиращият механизъм ще ви осигурят безопасност по време на работа. Към комплекта има включена и термозащитна поставка. Можете да избирате между сива и черна преса, на добрата цена от 110 лева.

Виж детайли и цена
Основни характеристики на Babyliss I – Pro ST389E

BABYLISS DIAMOND CERAMIC: Фино покритие, мощно, издръжливо и изискано
• Нагряващ елемент i-TEMP: PTC + Мигновенно нагряване + Равномерно разпределяне на температурата
• 6 степени на нагряване, в зависимост от вида на косата
• Максимална температура: 235°C
• Йонизираща функция: Елиминира наелектризирането на косъма
• За дълга и средна дължина на косата
• 35 x 120мм + гребени
•WET&DRY
• Бутон за подсилване: 220°C & 235°C
• Бутон за защита: 140°C, 160°C, 180°C & 200°C
• Блокиращ механизъм за защита на нагряващите плочи
• Дигитален дисплей
• Прикрепена стойка

Виж детайли и цена
Забравете за изтощената и накъсана коса, като започнете да се грижите за нея. Първата стъпка към тази грижа е вашето отношение към уредите, които ползвате за нейната обработка.

Редица външни фактори могат да увредят косата ви, но как ще я третирате и с какво, зависи само и единствено от вас. Точно за това ви съветваме да търсите най-доброто.

Всяка от тези преси е чудесен избор и ще допринесе за външния ви вид, освен това ще пази косата ви, като я прави да изглежда здрава и жизнена.