Най-добрите сокоизтисквачки

25868

В последно време хората все повече започнаха да се стремят към по-здравословен начин на живот и да търсят възможности, чрез които да повишат тонуса и енергията си. Ако и вие сте тръгнали по този път и ви се иска да внесете свежест и разнообразие в ежедневието си, ви съветваме да прочетете статия до края – ще разберете как да ползвате сокоизтисквачка в ежедневието и как да изберете подходящия модел за вашите цели. Какви са предимствата на т.нар. бавноборотна сокоизтисквачка и какво представляват пресоващите сокоизтисквачки – за всичко това вижте в настоящия материал.

Едно от нещата, които можем да направим е да добавим към дневното си меню прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове, или както още ги наричат – фрешове. Благодарение на тях, ние ще можем да обогатим менюто си с много разнообразни плодове и зеленчуци, за които иначе не бихме се сетили. Също така трябва да се отбележи, че прясно изцедения сок се усвоява много по-бързо от организма ни, от колкото каквито и да са други сокове. Едва 15 минути след като сте изпили един такъв сок, тялото ви ще е в пъти по-живо и енергично.

Актуални промоции на сокоизстисквачки онлайн

Още един плюс на пресните сокове е свойството да подобряват метаболизма и храносмилането. Няма спор, че не бива да пренебрегваме естествената енергия, която със сигурност ще си набавим, именно чрез плодовете и зеленчуците, а това най-лесно може да се превърне в реалност, ако на разположение у дома имаме една добра сокоизстисквачка, която да ни помага по пътя към крепкото здраве.

Нека започнем с нашите препоръки за покупка на сокоизтисквачка, а в случай, че желаете да разберете повече за избора на този уред, както и отделните характеристики и мнения, прескочете направо тук.

Най-хубавите сокоизтисквачки 2022

 1. Star-Light PJ – 800W

Качествена сокоизтисквачка за плодове и зеленчуциТази страхотна сокоизстисквачка Star-Light има възможност да работи на два режима – един за меки и един за по-твърди плодове и зеленчуци. Притежава сравнително широк отвор за поставяне на материал и количеството сок, което можете да поберете е 1 литър.

Уредът е създаден, така че да се разглобява, с цел по-лесно поддържане, което си е голям плюс, когато става дума за такъв тип машини. Ситото е от неръждаема стомана, а освен това самата сокоизстисквачка разполага със система за безопасност. Тежи малко над 3 кг и може да я намерите в сив или черен цвят.

Виж тук

 1. Heinner XF-1000SS

Със своите 1000 вата, втората сокоизстисквачка, която предлагаме на вашето внимание е също един доста добър избор. Съвместимостта на каната за сок при нея е един литър, а контейнера за отпадъци има капацитет 2 литра. Тръбата за продуктите е широка 75 мм и можете да ползвате услугите й в две степени на работа. Сокоизстисквачката ще ви спечели също и с уникалния си удобен дизайн, както и със свежия си зелен цвят. На пазара се предлага за около 100 лева.

Виж тук

 1. Star-Light DPJ – 800W

Сокоизтисквачка за плодове и зеленчуциСтилна и уникална, тази сокоизстисквачка ви дава възможност да регулирате скоростта на въртене със специалните бутони -/+. Ще останете впечатлени, че уредът има LED екран, на който ще виждате избрания продукт и каква скорост е препоръчителна за него. Именно според вида на плода или зеленчука, ще разполагате с цели 5 режима на работа – за много меки плодове, за цитруси, за по-месести плодове, за твърди плодове и една за зеленчуци. Сокоизстисквачката е малка и компактна, но наистина предлага чудесни възможности. Освен това също се разглобява и се почиства бързо и лесно. Каната за сок побира 1 литър, а контейнерът за отпадъци – 2. Другото, с което може да се похвали този интересен модел е вградената антикапкова система. Цена – 130 лева.

Виж тук

 1. Zelmer JP 1300

Сокоизтисквачка ЗелмерЕто и един модел от по-високия клас, който е с мощност 250 вата и определено би ви предложил свеж и качествен сок от плодове и зеленчуци. Каната за сок на този уред събира 1.2 л, също колкото и контейнера за отпадъци. В комплекта има и четка за по-лесно почистване. Страхотна работа върши и бутона за обратно въртене, с който ще си помогнете, в случай че сокоизстисквачката се задръсти. Ако преди сте имали центрофужна сокоизстисквачка, веднага ще направите разликата, че при тази, работеща на принципа на натиска, пулпата остава почти суха, т.е. успявате максимално да изцедите съответния продукт. Машината разполага с две цедки – едра и фина, за да може да ви удовлетвори напълно при работа. Може да се каже, че този уред представлява едно отлично съотношение цена – качество. За около 270 лева със сигурност ще си гарантирате вкусен и здравословен сок всеки ден.

Виж тук

 1. Kuvings B6000W

Сокоизтисквачка Кувингс б6000В

Като за край ще ви представим една от най-добрите бавнооборотни пресоващи сокоизстисквачки в България. Създаден специално за ценители, този модел ще ви дари с неустоим пресен сок, богат на хранителни вещества и ензими. Благодарение на широкия отвор, лесно и бързо ще направите желания сок, за да може след това да му се насладите пълноценно. Уредът е стабилен и добре устроен, като има три степени на вентилиране, които му осигуряват дълъг живот и го спасяват от прегряване. Не се съмнявайте в издръжливостта на тази машина – цедката й е направена от твърд органичен материал, наречен Ultem. Освен всичко това, с помощта на четките в комплекта, лесно и бързо ще можете да почиствате вашия нов любим помощник в кухнята. Независимо, че съвместимостта на каната за сок е 0,4л, с този уред получавате безкомпромисно качество и компактен дизайн. Ако желаете да експериментирате, можете да си закупите допълнително приставки за сладолед и смутита, с които още повече ще разнообразите ежедневното си меню. Цената на тази страхотна сокоизстисквачка е около 900 лева.

Виж тук

Изборът на конкретен модел сокоизтисквачка зависи от вас, вашите желания и възможности. Помислете добре над въпросите, които отбелязахме в началото, за да може наистина да получите това, от което имате нужда. Ако имате възможност, не се колебайте да заложите на някой от горепосочените модели. Със тях ще получите гарантирано качество на добра цена.

 

Как да изберем сокоизтисквачка

Как и каква сокоизстисквачка да търсите, ще разберете след малко. Най-напред трябва да си зададете няколко основни въпроса, според отговорите на които по-лесно ще се ориентирате в избора си.

 • Колко често ще използвате уреда?
 • Какви плодове и зеленчуци най-често ще изцеждате?
 • Държите ли на високото качество на сока?
 • Държите ли на бързината?

След като имате отговорите на тези въпроси, ще можете правилно да отсеете информацията, която ще ви предложим и лесно да изберете точната сокоизстисквачка за вас.

Видове сокоизстисквачки

 • Центрофужни сокоизтисквачки

Към тези сокоизстисквачки спадат уредите, които благодарение на няколко остриета и мрежа извличат сока от плодовете или зеленчуците. Работят на принципа на центрофугата и са най-разпространени и достъпни. Материалът, който ще изцеждате се поставя през специален отвор, след това преминава през остриетата, които го настъргват. От получената пулпа сокът се изтича в съд, а тя самата се отделя в друг контейнер. Този тип сокоизстисквачки са сравнително бързи и са подходящи за хора, които не могат да отделят много време за правене на сок. Лесни са за употреба и можете да намерите подобни в порядъка на 100 – 400 лева. Важно е да знаете, обаче за тях, че готовия сок се окислява доста бързо, за това трябва да се консумира веднага, след като се направи. Можете да удължите живота на сока в хладилник с до 5 часа. Другото важно нещо, за тях е, че за сметка на бързината, самата работа на уреда е шумна.

 • Бавнооборотни пресоващи едновалови сокоизтисквачки

Тук вече става въпрос за малко по-висок клас сокоизстисквачки. Разбира се, това означава и по-голямо качество, естествено на по-висока цена.

Както се досещате, тези уреди работят на принципа пресоване на плодовете и зеленчуците. В сравнение с центрофужните сокоизстисквачки, бавно пресоващите работят на много по-ниска скорост, съответно не произвеждат топлина, а това значително запазва полезните хранителни вещества на сока и той може да се приема доста време, след като е направен – до 72 часа при съхранение в хладилник.

Бавните сокоизтисквачки от този тип са подходящи за хора, които са убедени, че държат на качеството и знаят, че често ще се възползват от тях. Също така, трябва да имате предвид, че ако желаете да имате точно такава сокоизстисквачка, ще се налага да отделяте повече време за приготвянето. В много случаи, отворът, през който се поставя материалът е малък и трябва преди това да подготвите плодовете и зеленчуците като ги нарежете така, че да могат да минават през него.

Бавнооборотните пресоващи сокоизстисквачки се справят чудесно дори с пшенична трева и зеленолистни, а освен това работят доста по-тихо. Това, което трябва да съобразите в къщи е мястото. Някои модели са по-големи, за това преценете предварително къде ще е добре да разположите придобивката си. Както предполагате, всяко удоволствие си има цена, а ценителите на качеството ще трябва да отделят между 100 и 400 лева, за да се сдобият с такъв уред.

 • Бавнооборотни сокоизтисквачки с два вала

Разликата между този вид и предходния е в технологията. При последните, машината работи на същия принцип, но с помощта на втори вал. Тази технология гарантира изключително високо качество и изцеждане на продуктите до максимум.

Ако сте напреднали в така наречения Джусинг и имате достатъчно време и пари – това е вашата машина. С нея ще получавате минимално окисляване на сока, високо качество, а някои модели могат да правят дори сосове, пюрета и сладоледи. При нея също се наблюдават отлични резултати при пресоването на всякакви зеленолистни и билки. Имайте предвид, обаче, че ще се налага да отделяте време и за почистването, тъй като самия уред е съставен от повече части. Ценовия диапазон е межди 900 и 2500 лева.

Ще обърнем внимание на още няколко важни момента при избора на сокоизстисквачка.

Характеристики на сокоизтисквачките

 • Мощност.

Тя, разбира се, ще касае конкретния тип уред, който сте избрали. Например, за една центрофужна сокоизстисквачка около 500 вата са напълно достатъчни.

 • Накрайници.

Разгледайте добре какво има в комплекта на модела, на който сте се спрели. Някои части биха били доста полезни, като например видове накрайници за различни плодове и зеленчуци, както и четки за почистване на самия уред.

 • Изработката на корпуса и размера.

Обърнете внимание на това от какъв материал е направена сокоизстисквачката и дали той съвпада с вашите изисквания. Сокоизстисквачките с пластмасови части обикновено са леки и практични, но с тях трябва да се внимава. Металните или тези от неръждаема стомана са по-масивни и стабилни, но изискват повече място.

За да ви улесним още повече в избора на този толкова практичен уред, чрез който ще си дарявате здраве, сме подготвили топ 5 на най-продаваните сокоизстисквачки у нас.